Kratten reinigen

Kratten reinigen

In onze krattenwasserij worden alle voorkomende maten en soorten kratten gewassen. De krattenwasserij bestaat uit drie wasstraten, waarvan twee ingericht zijn voor het reinigen van kratten. Ons wasproces bestaat uit meerdere onderdelen die een hygiënisch en microbiologisch schoon resultaat leveren.

Stickervrij maken van kratten

Het eerste onderdeel van het schoonmaakproces van de kratten bestaat uit het stickervrij maken. Met een hogedrukspuit worden de stickerresten handmatig verwijderd. Op deze manier blijven er geen stickerresten of lijmresten op de kratten achter.

Wassen van de kratten

De stickervrije kratten gaan vervolgens door het eerste wasbad, waar grove vervuilingen uit de kratten worden gehaald. Deze wasbaden zijn uitgerust met wedgewire filters, die automatisch grove vervuilingen uit het water halen. Het filter zorgt er dan ook voor dat het wasbad langer bruikbaar blijft, maar ook verdere nasleep van de vervuilingen tegengaat.
Na het eerste wasbad gaan de kratten door twee verwarmde wasbaden met chemie. Hier worden de kratten gereinigd en gedesinfecteerd, zodat de kratten zowel visueel als microbiologisch schoon worden. Vervolgens gaan de kratten door een naspoelsectie om te voorkomen dat schadelijke residuen op de kratten achterblijven. Als laatste gaan de kratten door de droogkist waar de kratten droog worden geblazen. De kratten worden zorgvuldig visueel gecontroleerd en gestapeld. Afhankelijk van uw hygiënevoorschriften worden de kratten gesealed en indien gewenst voorzien van een tophoes voordat ze worden klaargezet voor transport.

Kratten reinigen bij Krattenwasserij CleanWash